Regioner: Hul i kontrol med brystkræft-undersøgelser

DIAGNOSTIK: Danske Regioner efterlyser mere kontrol med kræft-diagnosticering på de privatklinikker, som patienterne bruger af egen drift eller bliver henvist til af egen læge. Sundhedsstyrelsen afviser.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Én ting kan Sundhedsstyrelsen og Danske Regioner blive enige om i forbindelse med TV-Avisens afsløringer af problemer med undersøgelser og diagnostik af brystkræftpatienter:

Hvis regionerne har indgået en aftale med et privathospital eller klinik om at udføre et bestemt antal operationer, er regionerne medansvarlige for at sikre kvaliteten af undersøgelserne og behandlingen. Både ved løbende at holde øje med kvaliteten af behandlingen samt forinden at opstille en række kvalitetskrav.

Men i de seneste dages indslag i 21-Søndag og TV-Avisen vises en række eksempler på kvinder, som er blevet undersøgt og erklæret for kræft-fri, men hvor eksperter senere har vurderet, at privatklinikkernes undersøgelser burde have ført til yderligere undersøgelser. Alle kvinderne viste sig at have kræft.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024