Regioner: Rasende dyrt KL-forslag

ØKONOMI: Danske Regioner har beregnet sig til, at KL-forslag om at overtage opgaver fra sygehusene med nyfødte og deres mødre kan koste op mod 250 millioner årligt. KL kalder udregningen useriøs.
Danske Regioner afviser, at der er store fordele ved, at kommunerne overtager opgaverne med de nyfødte, så snart de er udskrevet fra hospitalerne.
Danske Regioner afviser, at der er store fordele ved, at kommunerne overtager opgaverne med de nyfødte, så snart de er udskrevet fra hospitalerne.Foto: Altinget.dk
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

KL's forslag om at overtage regionernes opgaver med udskrevne nyfødte og deres mødre vil koste kassen. Det er, fordi kommunernes udgifter til at opbygge en kapacitet til de nye opgaver ikke vil kunne modsvares af besparelser på sygehusene.

Det mener Danske Regioner, som har lavet deres egen udregning af, hvad KL's forslag vil koste. I forslaget foreslår KL, at kommunerne overtager svangreomsorgen for mor og barn fra det øjeblik, de er udskrevet. Dog kun i de tilfælde, hvor fødslen har været ukompliceret.

Men ifølge regionerne skal de 98 kommuner hver have et døgnberedskab af sundhedsplejersker til disse opgaver. Danske Regioner har beregnet, at det vil koste 2,5 millioner kroner per kommune, hvilket er 245 millioner kroner i alt. Oveni kommer udgifter til nyt udstyr til de nye opgaver og efteruddannelse af personalet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024