Regionerne lancerer Sundhedsjournalen

IT: Onsdag præsenterede regionerne den digitale sundhedsjournal. Med den bliver journaler, medicinoplysninger og svar på laboratorieprøver tilgængelige for sundhedspersoner og borgere på tværs af regionerne.
Afdelingslæge ved Intensiv Terapi på Herlev Hospital Karsten Kindberg fremviser Sundhedsjournalen.
Afdelingslæge ved Intensiv Terapi på Herlev Hospital Karsten Kindberg fremviser Sundhedsjournalen.Foto: Asger Simonsen

Nogle gange står vi med patienter, hvor vi ved, at de trækker vejret dårligt, og det er det, vi har at arbejde med. Man kan se en del ud fra en blodprøve, men nogle gange er der jo nogen, der har lavet arbejdet for os tidligere på et af de andre sygehuse.

Karsten Kindberg
Afdelingslæge ved Intensiv Terapi på Herlev Hospital

Indlæggelser, operationer og blodprøver: Alle disse informationer bliver nu tilgængelige for de relevante sundhedsmyndigheder på en fælles digital platform, der onsdag blev lanceret officielt af Danske Regioner.

Platformens navn er Sundhedsjournalen, og den skal være med til at skabe bedre sammenhæng i behandlingsforløbet.

Systemet fungerer sådan, at patientens oplysninger bliver tilgængelige for alle landets hospitaler, de almene praksisser og borgerne selv. Ifølge fagpersonerne giver det større sikkerhed for, at det er den rigtige behandling, der bliver givet hver gang:

"Nogle gange står vi med patienter, hvor vi ved, at de trækker vejret dårligt, og det er det, vi har at arbejde med. Man kan se en del ud fra en blodprøve, men nogle gange er der jo nogen, der har lavet arbejdet for os tidligere på et af de andre sygehuse," siger Karsten Kindberg, afdelingslæge ved Intensiv Terapi på Herlev Hospital.   

Sundhedsjournalen er en viderebygning af e-journalen. Som noget nyt giver den nye brugerflade også adgang til medicinoplysninger og laboratoriesvar, som kan tilgås på tværs af regionerne. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024