Regionspolitikere dropper politik

SYGEHUSPLANER: Erik Juhl-rapporten får regionspolitikerne til at droppe politik. Politikerne er frustrerede, efter deres sygehusplaner er blevet afvist af ekspertpanelet.
Maria Dalby
Regionsrådene får svært ved at samle kandidater til valget næste efterår. Flere af regionsrådspolitikerne meddeler nu, at de ikke vil genopstille, fordi de føler, at deres arbejde er spildt efter Erik Juhl-rapporten, der underkendte mange af punkterne i sygehusplanerne, som er udarbejdet af regionsrådene.

Det er Dagens Medicin, der har talt med flere regionsrådspolitikere, som har besluttet at droppe deres politiske arbejde, fordi de føler, at de ingen reel politisk indflydelse har.

"Demokratiet er sat ud af kraft. Vi har med møje og besvær og borgerinddragelse besluttet at bygge i Gødstrup. Og så kommer der sådan et ekspertudvalg, som ikke er eksperter i demokrati, og tilsidesætter den regionale løsning. Vi har haft en meget indædt diskussion, hvor der næsten har været krig på kniven mellem Holstebro og Herning, og så er det helt uacceptabelt, at det bliver afvist på den måde," siger Kaj Møldrup Christensen (S), der er medlem af Midtjallands regionsråd, til Dagens Medicin som en kommentar til Erik Juhl-udvalget.

Rapporten afviste blandt andet et hospital i Gødstrup. Flere politikere fra regionerne udtaler deres frustration over, at de ikke føler, at de reelt har kunnet beslutte noget. De mener, at hele konstruktionen af regionerne er utilfredsstillende. De kan ikke udskrive skatter, medlemmerne må kun sidde et år af gangen i udvalgene - og sygehusplanerne er nu blevet underkendt af ekspertudvalget og skal forhandles på plads af folketingspolitikerne.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024