Risbjerg-prognose spår close race i alle regioner

PROGNOSE: 15. november vælges fem nye politiske organer: Regionerne. For Altinget har professor Søren Risbjerg beregnet, hvordan mandaterne ser ud til at falde med partiernes nuværende opbakning. Der er close race i hele landet - magten kan afhænge af de valgforbund, der indgås.

Partierne fra den samlede opposition i Folketinget får chance for at erobre flertallet i tre ud af fem regioner, hvis S går i valgforbund sammen med Ø og F, mod kun i to regioner, hvis S går enegang.

Søren Risbjerg Thomsen
Professor, Altingets valgekspert
Af professor Søren Risbjerg Thomsen
Professor, Altingets valgekspert

På grundlag af gennemsnit af maj måneds meningsmålinger sammenholdt med de to sidste folketingsvalg er beregnet en prognose for udfaldet af de kommende regionsvalg.

På grundlag af tidligere erfaringer med amtsrådsvalg antages det, at de landspolitiske forskydninger siden sidste folketingsvalget i 2001, hvor der også var lokalvalg, i et vist omfang vil smitte af på forskydningerne fra amtsrådsvalgene i 2001 til de kommende regionsvalg.

Det antages endvidere, at alle partierne vil stille op ved samtlige regionsvalg (undtagen Slesvigsk Parti, som forventes kun at opstille i Region Syddanmark). Om metoden klik hér.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024