S fastholder modstand mod sund moms

NYHED: De Konservative profilerer sig på differentieret moms, og Venstre er blevet mindre skeptisk, mens S stadig hælder mest til gratis mad i daginstitutioner.
En indsats, der sikrer sund mad til børnene, kommer før differentieret moms, mener Socialdemokraterne.
En indsats, der sikrer sund mad til børnene, kommer før differentieret moms, mener Socialdemokraterne.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Indtil andet er bevist, mener vi, at pengene til en momsnedsættelse vil være bedre brugt på at sikre gratis mad i daginstitutionerne og billig sund mad i skolerne.

Johan Dyrby
Skatteordfører (S)
Fakta

Fra ATV-rapporten om sund moms

Resultaterne viser en tendens til, at forbrugerne i de lavere sociale klasser får den største økonomiske nettobelastning (eller den mindste gevinst) som følge af afgiftsomlægningerne.

De tre belyste scenarier kan betragtes som relativt simple eksempler på afgiftsmodeller, og resultaterne peger på ganske store effekter. Der er således al mulig grund til at gå videre med mere forfinede beregninger på mere specificerede scenarier med henblik på at gennemføre indførelse af sådanne afgifter.


Kilde: Akademiet For De Tekniske Videnskaber (ATV)

De mange holdningsskift er et af de markante kendetegn i denne valgkamp. Også på fronterne om differentieret moms, eller sund moms, som den også kaldes, har fronterne flyttet sig.

De Konservative er i valgkampen begyndt at profilere sig som fortalere for at nedsætte momsen på frugt og grønt efter valget.

Venstre er stadig skeptisk, men sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har både i Altinget og andre medier blødt den hidtidige modstand op ved at støtte en undersøgelse af effekterne ved at indføre lavere moms på sunde fødevarer.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024