S: Sundhedsminister har ført danskerne bag lyset

NYHED: Sundhedsministeren har ikke penge nok på finansloven til blandt andet kræft- og meningitisvaccine. Uforsvarligt, mener Socialdemokraterne og SF.
Oppositionen mener ikke, at regeringen har sat nok penge på finansloven til at indfri løfter om blandt andet kræft- og meningitisvacciner.
Oppositionen mener ikke, at regeringen har sat nok penge på finansloven til at indfri løfter om blandt andet kræft- og meningitisvacciner.
Anders Heissel

Så når ministeren siger, at han vil løse problemerne, så er der ikke belæg for det. På den måde har han ført befolkningen bag lyset, fordi han hele tiden har vidst, at der ikke var nok penge på finansloven.

Jens Peter Vernersen
Sundhedsordfører for Socialdemokraterne

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) har lovet danskerne vacciner mod livmoderhalskræft og meningitis, men han har ikke pengene.

Det siger Jens Peter Vernersen, sundhedsordfører for Socialdemokraterne, efter at regeringen tirsdag lagde sit finanslovsforslag frem.

200 blev slanket til 190 mio. kr.
Her er sat 190 mio. kr. af til både kræftvaccine, meningitisvaccine og til den omdiskuterede NAT-screening, der skal mindske risikoen for HIV-smitte via donorblod. Men for det første er beløbet reduceret fra 200 til 190 mio. kr. i forhold til det oprindelige udspil, og desuden rækker pengene ikke til alle ønsker, siger Jens Peter Vernersen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024