S-udspil uden ideologisk kant til regeringen

UDSPIL: Sosu-assistenter og sygeplejersker var i fokus, da S fredag præsenterede sit sundhedsudspil. Det efterfølgende pressemøde handlede dog mest om lægernes modstand mod tjenestepligt. Aktørerne vil se pengene, vurderer Ole Toft.

Mette Frederiksen flankeret af sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen og ældreordfører Astrid Krag på Diakonissestiftelsen.
Mette Frederiksen flankeret af sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen og ældreordfører Astrid Krag på Diakonissestiftelsen.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

"De fleste af os kan holde til at løbe for stærkt en gang imellem. Men ingen kan løbe for stærkt hele tiden. Og hvis ikke vi passer på jer medarbejdere, så kan I ikke passe på os."

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen (S), henvendte sig direkte til sygeplejersker og sygeplejerskestuderende ved fredagens præsentation af partiets sundhedsudspil på Diakonissestiftelsen på Frederiksberg. 

Udspillet med titlen "Tid til omsorg" fokuserer i høj grad på de store grupper af sundhedsprofessionelle. Mette Frederiksen nævnte ergoterapeuter, fysioterapeuter, diætister, sosu-assistenter og sygeplejersker og lovede, at Socialdemokratiet løbende vil afsætte midler til flere ansatte i sundhedsvæsenet. Blandt de mere konkrete initiativer er flere praktikpladser til sosu-assistenter og ansættelse af socialsygeplejersker på alle sygehuse.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024