Sådan undgår vi mange genindlæggelser

DEBAT: Danske Regioners formand og næstformand slår til lyd for et endnu tættere samarbejde mellem kommuner og regioner på sundhedsområdet. Men samarbejdet skal ske med forankring i sygehusene, slår de fast.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Af Bent Hansen (S) og Carl Holst (V),
hhv. formand og næstformand i Danske Regioner

I Torbay i det sydlige England har man haft stor succes med et nyt samarbejde om behandling og pleje af ældre og svage patienter. Patienterne fra Torbay er ikke indlagt så længe som patienter fra andre områder. Og de bliver ikke nær så ofte indlagt akut. Ventetid ved udskrivning fra sygehus er mindsket, og patientforløbene forløber i det hele taget, som de skal, og uden unødige forsinkelser.

Når det kan lade sig gøre i det sydlige England, må det også kunne lade sig gøre i Danmark.

Mange indlæggelser kunne undgås
I Danmark ser vi i dag desværre for mange kronikere og ældre sårbare medicinske patienter, som oplever at blive indlagt akut på sygehuset på grund af en forværring af deres tilstand, som kunne være opdaget og afhjulpet af hjemmesygeplejen eller i almen praksis. Nogle oplever at blive udskrevet fra sygehuset, uden at hjemsendelsen er tilstrækkeligt planlagt, eller uden at der er et passende tilbud til dem, når de kommer hjem. Og mange oplever, at de nødvendige informationer om deres sygdom og behov for behandling og pleje ikke bliver delt mellem sygehus, almen praksis og kommune i tide.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024