Østerhøjskolen i Ballerup har en skolemadsordning fra firmaet 1-2-3 skolemad. Skolens to 6. klasser har ansvaret for, at deres kammerater hver dag kan købe sund og billig mad. FOTO: Rasmus Flindt
Hvad er sund mad, og hvordan får man eleverne til at spise sund skolemad?
Det er nogle af de spørgsmål og problemstillinger, mange kommuner, skoler og mindre virksomheder, der har kastet sig over skolemadsprojektet, bakser med i denne tid.
Danmarks Fødevareforskning er i gang med et større forskningsprojekt om skolemad, som skal hjælpe og inspirere disse aktører til at producere ernæringsrigtig mad.
Dokumentation
Om forskningsprojektet:
Forskningsprojektet er støttet af Fødevareministeriets innovationspulje og indgår i ernæringsforskningen ved Danmarks Fødevareforskning, hvor den sundhedsmæssige værdi ved forskellige tilbud om skolemad vurderes.
Om 1-2-3 skolemad:
1-2-3 skolemad ejes af ægteparret Jan Michelsen og Pil Ammundsen, som har udviklet et koncept, der er let for skoler og kommuner at få op at stå, som inddrager eleverne, er billigt i drift, og som består af varme og kolde sunde retter, som eleverne kan købe for under 20 kr.
Danmarks Fødevareforsknings ernæringsvurdering af 1-2-3 skolemad kan læses her
Danmarks Fødevareforsknings retningslinjer for sund kost i skoler og institutioner kan læses her