Slagsmål venter om medicinsk udstyr

TEMA: Både i Danmark og på EU-plan vil man stramme godkendelsesreglerne og overvågningen af medicinsk udstyr. Men industrien, læger og eksperter er langt fra enige om hvordan.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta
Du kan blande dig i debatten med indlæg eller ideer til nye vinkler på temaet. Ideer modtages også gerne anonymt.
Send dit forslag til [email protected]

Der skal strammes op. Sådan siger både politikerne, medicoindustrien, lægerne og eksperterne om reglerne for overvågning og godkendelse af medicinsk udstyr.

En stribe eksempler, hvor farligt medicinsk udstyr for sent er blevet opdaget, har sat gang i debatten. Senest har de kunstige net, der er blevet indopereret i kvinder med underslivsproblemer sat fokus på problemet.

Men blandt læger, i medicoindustrien og hos eksperter er der vidt forskellige tilgange til, hvordan man mest effektivt sikrer, at færrest mulige patienter skades af medicinsk udstyr.

Det viser den seneste debat, som Altinget i dag blandt andet følger op på med et interview med direktøren for Medicoindustrien, Peter Huntley (se linkboks).

Her advarer han kraftigt mod et forslag fra Lægeforeningen (se linkboks) om, at Danmark selv bør oprette en testkapacitet til medicinsk udstyr, hvis EU-Kommissionens kommende stramning af reglerne for medicinsk udstyr ikke går langt nok.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024