Spørgsmål om kønssygdomme

Hvad vil sundhedsministeren gøre for at nedbringe udbredelsen af kønssygdomme - og vil ministeren arbejde for gratis kondomer? De spørgsmål ville unge fra 8. og 9. klasse have Lars Løkke til at svare på.
Mette Dyrskjøt
"Hvad har ministeren tænkt sig at gøre for at nedbringe overførslen af kønssygdomme?"

Sådan lød det første af to spørgsmål til sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til Ungdomsparlamentsdagen i Folketinget, hvor 173 unge fra 8. og 9. klasse deltog. Midt på dagen fik de unge mulighed for at stille spørgsmål til regeringens ministre.

Sundhedsministeren understregede, at det ikke var noget nyt spørgmål og han henviste til den eksisterende indsats, der især handler om at give penge til oplysningsinitiativer som sexlinjen og bladet Ung. Derudover forbedrer Sundhedsstyrelsen en særlig indsats mod klamymia, fortalte Lars Løkke til de unge.

Gratis kondomer hjælper ikke
En anden spørger ville vide, om ministeren ministeren tror, at uddeling af gratis kondomer vil nedbringe udbredelsen af kønssygdomme og antallet af aborter.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024