Struktur og gebyr på dagsordenen

Når formand for Folketingets Sundhedsudvalg Birthe Skaarup (DF) onsdag åbner for udvalgsmødet, vil en delegation fra sundhedsvæsenet i Nordjylland komme i deputation. Derudover vil et lovforslag og beslutningsforslag blive drøftet.
Kristian Lund Pedersen
Onsdag er der sædvanen tro møde i Folketingets Sundhedsudvalg. På dagsordenen vil der være en deputation og to politiske drøftelse af et lovforslag og et beslutningsforslag.

Deputation: Nordjyske sundhedsvæsen vedr. strukturreform
En delegation fra sundhedsvæsenet i Nordjylland tager den lange rejse til hovedstaden for at foretræde for Folketingets Sundhedsudvalg. Begrundelsen er, at man i Nordjylland frygter, at den nordlige region vil blive sorteper, hvis regeringens strukturoplæg gennemføres.

Vest Danmark vil blive opdelt i tre sundhedsregioner. Sydjylland og Fyn med godt 1 mio. indbyggere, en midtjysk storregion med godt 1,2 mio. indbyggere og en nordjysk region med knap 600.000 indbyggere. Læger og sygehusansatte i Nordjylland frygter, dette forslag vil skævvride det danske sygehusvæsen, og at det vil mindske muligheden for, at der fortsat kan tilbydes højt specialiseret behandling i den nordjyske sundhedsregion. Nordjylland vil få sværere ved at tiltrække og fastholde højtspecialiseret personale, og ende som "Udkantsregion Nordjylland", som der står i bilaget til Sundhedsudvalget.

SundhedsTinget bragte i sidste uge en artikel om problemstillingen, som kan læses ved at klikke på linket nederst på siden.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024