Sundhed fylder godt på finansloven

NYHED: 2,3 mia. kr. mere skal bruges på sundhed i 2008. Men der var ikke "nye" penge til sundhed i regeringens forslag til nyt husholdningsbudget.
Foto: Altinget/Rasmus Flindt
Maria Dalby

Hvis alle gjorde det, som man gør på Vejle Sygehus, så frigjorde man syv mia. kr., det undrer mig, at når man kan være så dygtige et sted, hvorfor den viden så ikke spredes.

Thor Pedersen (V)
Finansminister
Regeringen fremlagde tirsdag finanslovsforslag for 2008. Endnu engang handlede det i høj grad om sundhed og i særdeleshed om kræft. Men regeringen præsenterede ikke nogle penge til sundhed, der ikke allerede er fundet enten i forbindelse med forhandlingerne med Danske Regioner eller i forbindelse med kvalitetsreformen.

"Der er ingen gamle penge i det her, for pengene er ikke brugt før," sagde Thor Pedersen (V), som svar på, om der er "nye" penge på årets finanslov.

Men alle beløbene, der er nævnt til sundhedsområdet, er allerede blevet afsat eller nævnt tidligere på året. Således kom det ikke som en overraskelse, at der er afsat 1.650 mio. kr. til mere aktivitet på sygehusene og medicin. I alt vil der være en øget vækst på sundhedsområdet på 2.260 mio. kr., altså knap 2,3 mia. kr.

Vejle imponerer
Finansministeren talte levende om kvalitetsreformen, som regeringen har brugt det meste af et år på at lave, og fremhævede, at især sundhedsområdet havde haft regeringens fokus.

Dokumentation

Finanslovsforslaget for 2008:

Væksten i serviceydelser på sundhedsområdet har været på 21 mia. kr. siden 2001.

Kommunerne får 300 mio. kr. mere til at få styr på deres genoptræningsopgave, som de overtog 1. januar 2007.

Der er også afsat 200 mio. kr. til nye sundhedsinitiativer.

Regeringen vil inddrage finansieringen af akutløftet for kræftbehandling i forhandlingerne om finansloven for 2008.

Regeringen vil bruge de 10 mia. kr. fra kvalitetspuljen til blandt andet at indfri løftet om max. 15 min. ventetid på en ambulance. Det vil være forhandlingerne om kvalitetsreformen, der skal afgøre, hvilke løfter skal indfries og hvor mange penge, der skal bruges på det.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024