Sundhed savnet i åbningstalen

NYHED: Statsministerens åbningstale manglede flere emner om sundhed, blandt andet forebyggelse, mener flere sundhedspolitikere. Optakt til slagsmål om et af Lars Løkke Rasmussens nye lovforslag.
Anders Heissel

Det var en meget tynd tale og generelt meget lidt om sundhed. Og der var slet ikke noget om overbelægning på de medicinske afdelinger og om det pressede personale.

Anne Baastrup
Sundhedsordfører for SF
Overbelægning på de medicinske afdelinger og forebyggelse for alle danskere blev af de fleste sundhedspolitikere savnet i statsminister Anders Fogh Rasmussens åbningstale i Folketinget.

Og så er lagt op til et stort slagsmål om en af lovene i sundhedsminister Lars Løkke Rasmussens (V) lovkatalog, som også blev fremlagt i dag.

Sundhedsordfører for Socialdemokraterne Jens Peter Vernersen blev ikke overrasket over statsministerens fokus på akut kræftbehandling.

"Jeg synes dog, at Fogh var mere kontant i beskrivelsen af kræftbehandlingen end Lars Løkke Rasmussen, der er noget mere usikker på, om det, der bliver lovet fra regeringen, nu også kan leveres," siger Jens Peter Vernersen, der i talen blandt andet savnede konkrete løsninger til de overbelagte medicinske afdelinger på landets sygehuse.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024