Sundhedsøkonom: Sundhedsområdets særbehandling kan være slut

2020: Professor i sundhedsøkonomi Kjeld Møller Pedersen peger på, at regeringen i modsætning til VK-regeringens og S og SF's egne udspil før valget ikke længere lover eksakte beløb til sundhedsvæsnet.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Eksemplerne, de nævner, er bekymrende ringe. Man har stadigvæk en tro på, at bøder for udeblivelse vil flytte meget. De nævner også, at man kunne stoppe med at tilbyde behandlinger mod for eksempel stritører, løs hud på øjenlåg og brystforstørrende operationer. Men denne type operationer fylder ikke meget i det samlede billede.

Kjeld Møller Pedersen
Professor, Sundhedsøkonom, Syddansk Universitet

Hvor mange penge afsætter regeringen til sundhedsområdet frem mod 2020? Og hvordan er den prioritering sammenlignet med VK-regeringens genopretningsplan?

Det svar har sundhedsøkonom fra Syddansk Universitet, professor Kjeld Møller Pedersen, ikke kunnet finde helt klare svar på i regeringens 2020-plan.

"Den fortrinsstilling, som sundhedsvæsnet havde i den tidligere regerings Genopretningsplan fra 2010 og i Socialdemokraternes og SF's Fair Løsning, synes at være ændret i 2020-planen," siger Kjeld Møller Pedersen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024