Sundhedsstyrelsen bekræfter centralisering af psoriasis-behandling

PSORIASIS: Men viser det sig, at de praktiserende speciallæger er lige så dygtige som sygehusene til de nye behandlingsformer mod psoriasis, så kan de måske igen få lov til at starte behandlinger op.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Hvis man med den kommende database kan se, at de praktiserende speciallæger er lige så gode til at behandle med de biologiske lægemidler som sygehusafdelingerne, så kan det være en mulighed, at lægerne igen selv må ordinere disse midler.

Lone de Neergaard
Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelsens planer om at begrænse praktiserende speciallægers mulighed for at ordinere og behandle blandt andet psoriasispatienter med nye biologiske lægemidler har vakt kritik fra fagfolk og Psoriasisforeningen (læs dagens anden artikel - se linkboks).

Men i Sundhedsstyrelsen lægger man nu op til at begrænse start af behandling med biologiske lægemidler til sygehusene.

Den fortsatte behandling kan dog som hidtil ske i speciallægeregi. Styrelsen erklærer sig også indstillet på at evaluere den nye ordning efter et stykke tid, og her også vurdere, om de praktiserende speciallæger igen skal have mulighed for at starte behandling med biologiske lægemidler.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024