Tidsskrifter kan måske få støtte alligevel

Lars Løkke (V) mener, at beslutningen om at fjerne portostøtten er rigtig, men en ny pulje under Kulturministeriet kan måske 'afbløde' nogle af konsekvenserne.
Claus Iversen

Regeringen vurderer, at der er behov for at sanere de vidt forgrenede statslige tilskudsordninger for at sikre et bedre overblik over fordelingen og prioriteringen af midlerne.

Lars Løkke Rasmussen (V)
Sundhedsminister
Regeringens planer om a afskaffe portestøtten til fagblade og tidsskrifter har fået Tidsskrift for Jordemødre op ad stolene. De frygter for deres tidsskrifts overlevelse, hvis regeringen holder fast i beslutningen.

Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ryster nu ikke på hånden:

"Regeringen vurderer, at der er behov for at sanere de vidt forgrenede statslige tilskudsordninger for at sikre et bedre overblik over fordelingen og prioriteringen af midlerne", skriver han i et svar til Folketingets Sundhedsudvalg.

Der er dog tændt et lille lys for enden af tunnelen. På finanslovsforslaget for 2004 er der nemlig foreslået at oprette en ny pulje under Kulturministeriet til distributionsstøtte. Kulturministeriet oplyser, at de konkrete kriterier for støtte fra denne pulje er under udarbejdelse.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024