Tvivl om forebyggelseskommission

NYHED: K vil rigtig gerne. DF vil ikke. Ministeren ved ikke. Organisationer frygter syltekrukke. National forebyggelseskommission får svær fødsel.
Maria Dalby

Det virker som om, at de lige vil sparke det til hjørne. Det er jo slet ikke det kommunerne efterspørger. Det er helt tosset, når man allerede har iværksat "Sund hele livet" og KRAM. Vi ved jo godt, hvad det handler om. Nu skal det ud og virke.

Birthe Skaarup
Sundhedsordfører for DF
"Det er endnu en af Bendts ideer." Sådan lyder Birthe Skaarups (DF) umiddelbare reaktion på regeringens forslag til en forebyggelseskommission.

"Hvorfor nedsætte en forebyggelseskommission. Det er jo bare endnu et omsvøbs departement. De burde hellere lave et nationalt center for forebyggelse, som det Nationale Råd for Folkesundhed har foreslået," siger Birthe Skaarup, der er Dansk Folkepartis sundhedsordfører.

I stedet ønsker hun, at regeringen skal fastsætte nogle nationale mål, der blandt andet kunne være at få levetiden op med tre-fire år. Hun forstår slet ikke tanken om en kommission.

"Det virker som om, at de lige vil sparke det til hjørne. Det er jo slet ikke det kommunerne efterspørger. Det er helt tosset, når man allerede har iværksat "Sund hele livet" og KRAM. Vi ved jo godt, hvad det handler om. Nu skal det ud og virke," siger Birthe Skaarup.

Dokumentation

Fra regeringens kvalitetsreform: 

Forebyggelseskommission og national handlingsplan for forebyggelse med klare mål

Regeringen vil nedsætte en hurtigt arbejdende forebyggelseskommission, der skal analysere og fremsætte forslag til en styrketforebyggende indsats. Forebyggelseskommissionen skal færdiggøresit arbejde inden udgangen af 2008. Med afsæt i kommissionens anbefalinger vil regeringen sammen med kommuner og regioner i 2009 udarbejde og lancere en national handlingsplan for forebyggelse med klare mål for indsatsen. Handlingsplanen iværksættes i 2009 og skal løbe frem til 2015.


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024