Udlevering af p-piller til helt unge piger

Sundhedsrisiko ved indtagelse af P-piller som smertestillende medicin ved menstruation for unge piger fra 13 års alderen?
Sandra Schwartz
Dokumentation
Spørger: Jette Bergenholz Bautrup (S)

Spørgsmål:: Kan eller vil ministeren oplyse, om han finder det rigtigt, at unge piger fra 13 års alderen får udleveret P- piller som en form for smertestillende medicin ved menstruation og såfremt ministeren finder det rigtigt, at læger udsteder recepter på P-piller som smertestillende medicin ved menstruationssmerter, oplyse, om der er nogen former for sundhedsrisiko ved indtagelse af P-piller, samt om der er forsket på dette område?"

Begrundelse: " Gratisavisen Urban har blandt andet bragt en artikel den 6. januar 2004 om læger, der udskriver recept på P- piller som smertestillende medicin til piger helt ned til 13 års alderen på grund af, at pigerne har menstruationssmerter hver måned.

Det er derfor oplyst, at læger finder denne behandling i orden, da lægerne bruger P- piller som en form for mild hormonbehandling. Da der tidligere har været bivirkninger ved indtagelse af P-piller, finder spørgeren det meget problematisk, at der ikke bliver brugt anden form for smertestillende medicin, såfremt man ikke 100 pct. kan frifinde P-piller som sundhedsskadelige".


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024