Uklare regler for skattefradrag

Reglerne for skattefradrag for sundhed og motion på arbejdspladserne er uoverskuelige. Det mener Gigtforeningen, der nu efterlyser handling fra skatteministerens side. Opfordringen kommer efter, at ministeren i en artikel i Børsen gav udtryk for, at reglerne kan være svære at forstå.
Cecilie Bech
Det er meget vanskeligt at overskue reglerne for, hvad en virksomhed må trække fra, og hvad en ansat skal betale for at tage imod et sundhedstilbud på arbejdspladsen.

Det mener Gigtforeningen, der kraftigt opfordrer skatteminister Kristian Jensen til at lave klarere regler. Kritikken kommer på baggrund af en artikel i Børsen, hvor ministeren overfor avisen erkender, at reglerne kan være svære at finde ud af.

"Regeringen kan ikke nøjes med at erkende, at tingene flyder. Den må gøre noget ved det," siger direktør i Gigtforeningen Lene Witte.

I artiklen anbefaler ministeren, at virksomhederne benytter sig af regeringens nye ordning, der gør det muligt at få et bindende tilsagn hos den lokale skatteforvaltning. Det koster 350 kroner at få oplyst, om et sundhedstilbud er beskattet eller ej. På den måde kan de ansatte ifølge ham undgå ubehagelige overraskelser.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024