Usalig kritik fra SF om H:S i strukturdebatten

Claus Iversen

Det er alene forholdene inden for psykiatrien – som er et kendt storbyfænomen (som vel også SF anerkender) – der naturligt nok betyder, at H:S samlet set stadig har større ukorrigerede nettodriftsudgifter pr. indbygger end resten af landet.

Lars Engberg
Bestyrelsesformand i H:S
Det er skuffende, at et erfarent folketingsmedlem som SF's Kristen Touborg i et indlæg i Sundhedstinget den 5. februar udviser et mildt sagt manglende blik for nuancer, fakta og almen viden, skriver bestyrelsesformand i H:S, Lars Engberg.

Det er beskæmmende, at SF's kommunalpolitiske ordfører lakonisk kan udtale, at H:S er både dyrt og dårligt. Og samtidig bruge det som eksempel på, at store enheder er noget skidt.

Når der nu skal laves en ny kommunal struktur i Danmark, er det naturligvis ikke H:S-konstruktionen med dens indirekte valg og ikke folkevalgte i bestyrelsen, der skal danne model. Men alternativet dengang i 1994, da H:S blev dannet, med tre selvstændige sygehusvæsener inden for et meget lille geografisk område var værre.

Jeg mener også, at der bør være direkte politiske valg til de kommende forhåbentlig kun tre-fire regioner i Danmark, som skal tage sig af vores fremtidige sygehusvæsen. For Kristen Touborgs - og andres – skyld vil jeg gerne ved brug af fakta fortælle, hvad H:S faktisk har præsteret i sin ni års levetid. Disse erfaringer imødegår på mange måder Touborgs argumenter for mere eller mindre status quo på det regionale niveau.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024