Jens Henrik Thulesen Dahl
 svarer 
Sophie Løhde

Hvor mange sager har der været, hvor medicinrådets syvende princip er blevet benyttet?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Sundheds- og Ældreudvalget, Spørgsmål 243

Ministeren bedes redegøre for, hvor mange sager der har været, hvor medicinrådets syvende princip er blevet benyttet, og der ud fra en konkret lægefaglig vurdering er blevet behandlet med lægemidler, som er afvist til standardbehandling? Der henvises til ”Princippapir om prioritering for sygehuslægemidler”, Sundheds- og Ældreministeriet, 31. marts 2016.

Svar fra onsdag den 14. februar 2024

”Ministeren bedes redegøre for, hvor mange sager der har været, hvor medicinrådets syvende princip er blevet benyttet, og der ud fra en konkret lægefaglig vurdering er blevet behandlet med lægemidler, som er afvist til standardbehandling? Der henvises til ”Princippapir om prioritering for sygehuslægemidler”, Sundhedsog Ældreministeriet, 31. marts 2016.” Svar:

Indenrigs- og Sundhedsministeriet har indhentet bidrag til besvarelsen fra Danske Regioner.

Danske Regioner har på baggrund af data fra regionerne opgjort ansøgningerne for individuel ibrugtagning i perioden 2020-2023. Opgørelsen viser, at der i perioden sammenlagt har været 1248 ansøgninger til de regionale lægemiddelkomiteer. Af disse er 840 ansøgninger blevet anbefalet eller delvist anbefalet, mens 365 ansøgninger ikke er anbefalet.

Det bemærkes, at ansøgninger som ikke er vurderet også indgår i opgørelsen. Danske Regioner oplyser, at ikke vurderet ansøgninger er ansøgninger, som er blevet trukket tilbage af ansøger, inden ansøgningen er blevet behandlet af de regionale lægemiddelkomiteer. Ikke vurderet ansøgninger udgør i perioden sammenlagt 43 ansøgninger.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024