Nyhedsbrev fra Aalborg Lufthavn

Dokumentation

Nyhedsbrev, d. 06-10-2006
Hej altinget.dk,

Første spadestik til større lufthavn

Udvidelsen af Aalborg Lufthavn for 55 mio. kr.  klar om et år

Flyrejsende til og fra Nordjylland kan glæde sig til fredag den 5. oktober 2007. Den dag står udvidelsen af Aalborg Lufthavn klar med bl. a. ny ankomsthal med balkon, større afrejsehal i to etager og større toldfri butik. I alt 2500 ny kvadratmeter til ca. 55 mio. kr.

Lufthavnens formand, Aalborgs borgmester Henning G. Jensen, tog torsdag det første spadestik til byggeriet med en gravko - kun seks år efter han på samme måde startede byggeriet af den nuværende, prisbelønnede terminal. Den udvides med 60 meter mod nordvest.
 
Under byggeriet må restaurantens køkken flyttes til lufthavnens legerum, som midlertidigt nedlægges, og den toldfrie butik flyttes ud i afrejseshal 3 i byggeperioden.

- Men vi gør alt for at vore passagerer mærker så lidt som muligt til byggeriet, lover lufthavnsdirektør William Bluhme. Han har erfaring for, at passagererne tager byggerod med godt humør, når de kan se frem til langt bedre forhold. Og det kan de.

Bygges i den kendte stil

Udvidelsen gør terminalbygningen næsten 200 meter lang. Der bygges videre i samme stil som den nuværende terminal med de boomerangformede limtræsspær, som bærer det karakteristiske svungne tag.

En ny ankomsthal med tilhørende bagagesorteringshal skal supplere de to nuværende ankomsthaller. Der bliver et to etagers "torv" i forbindelse med den ny ankomsthal og en flot trappe fører op til første sals balkonen med kik ned til de ankomne passagerer.

Den ny bagagehal får plads til de store bagagecontainere, som bl. a. SAS bruger på sine større fly. Containerne er godt for arbejdsmiljøet, men det kniber med plads til dem i den nuværende bagagesorteringshal.
 

Afgangshal med balkon

Afrejseterminalen med de nuværende tre haller udvides, idet der bliver direkte adgang fra Hal 3 (Sterling, udenrigs og charter) til en ny balkon på 1. sal med udsigt til flystandpladserne.

Butikken med toldfrie varer bliver dobbelt så stor og får udstillingsvindue ud mod såvel Hal 3 som vandrerhallen.

Udvidelsen af terminalen udføres af Aalborg-firmaet TL Byg A/S sammen med arkitektfirmaet Nord A/S og ingeniørfirmaet OBH- Rådgivende Ingeniører A/S.

Flere passagerer og fly

- Flere flyruter, flere charterfly og stigende passagertal har nødvendiggjort udvidelsen af den kun fem år gamle lufthavnsterminal, siger lufthavnsdirektør William Bluhme. I perioder med sammenfald af flere flyankomster har passagererne ikke de optimale forhold, som vi gerne vil tilbyde.

Desuden er lufthavnens restaurant så konkurrencedygtige, at den har overtaget leverancerne af flymad/catering til en stor del af flyene. Fremstilling og opbevaring af catering er pladskrævende, og der er krav om særlig frysekapacitet. Derfor er et større flykøkken nødvendig.

P-området udvides

Aalborg Lufthavn kan, som den eneste større danske lufthavn, tilbyde gratis, video-overvågede p-pladser. Behovet for parkering er steget langt mere, end vi i vor vildeste fantasi kunne forestille os, og selvom vi i foråret tog 300 nye pladser i brug, er lufthavnen nu i gang med at finde arealer til endnu flere pladser, forsikrer lufthavnsdirektør William Bluhme.

Afgangshallen for Sterling, samt udenrigs- og charterfly udvides med en balkon på første sal.

Du modtager dette nyhedsbrev, da du har tilmeldt dig denne service på http://www.aal.dk. Ønsker du ikke længere at være tilmeldt Aalborg Lufthavn a.m.b.a s nyhedsservice, så send venligst en email til [email protected], eller klik dig ind på http://www.aal.dk og indtast din email-adresse samt sæt markering i feltet "Frameld".

Bemærk: Dette nyhedsbrev kan ikke besvares. Deres henvendelse ved at besvare dette nyhedsbrev vil derfor ikke blive læst.


Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024