Transportminister: Pigge er ikke et godt våben mod spøgelsesbilister

NYHED: Pigge eller spikes har en række alvorlige ulemper i bekæmpelsen af spøgelsesbilister, siger transportminister Carina Christensen (K).
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Piggene er tillige uvirksomme over for bilister, der vender på selve motorvejen. Visse typer af pigge har også beskadiget dæk på køretøjer, der kører i den rigtige retning, ligesom trafikanter, der kører i denne retning, undertiden - af frygt for piggene - har foretaget hårde opbremsninger med uheld til følge.

Carina Christensen (K)
Transportminister

Mens ledende eksperter inden for trafiksikkerhed anbefaler politikerne at undgå dyre investeringer investeringer i bekæmpelser af spøgelsesbilister, fordi antallet af dræbte og tilskadekommende er lille, arbejder trafikpolitikerne på at få indført foranstaltningerne alligevel (se artikel i linkboks).

Transportminister Carina Christensen (K) har fået en række spørgsmål fra ivrige trafikpolitikere, som gerne vil have ministerens holdning til løsninger - og prisen på dem.

Virker ikke mod alle spøgelser
Både politikere fra SF og V har været ude at foreslå pigge eller spikes på frakørsler.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024