S: Regeringen har sjoflet skinnenettet

NYHED: Socialdemokraterne kalder regeringens håndtering af togskinne-genopretningen for sløset, efter kritik fra statsrevisorerne.
DF truer med at privatisere Banedanmark.
DF truer med at privatisere Banedanmark.Foto: Colourbox
Linea Sanderbo Kürstein

Hvis ikke Banedanmark og DSB kan løse deres opgaver, så må vi lave en fuldstændig privatisering af området, så vi kan få noget mere konkurrence.

Kim Christiansen (DF)
Trafikordfører

Socialdemokraterne er ikke begejstrede for regeringens håndtering af togskinnerne i Danmark. Kritikken kommer efter, at statsrevisorerne har konkluderet, at der mangler en samlet plan for at udbedre skinnerne, og at der derfor ikke er nogen som ved, hvor stort efterslæbet på skinnerne er:

"Det udstiller regeringens arrogante holdning til den kollektive trafik. Togenes forsinkelser er i forvejen urimeligt lange, og regeringen gør alt for lidt for at genoprette jernbanens fortvivlende dårlige tilstand," siger Magnus Heunicke (S), trafikordfører.

Kritikken kan Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen ikke forstå, da regeringen har sat 4,7 mia. kroner af til udbedringen:

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024