Barfoed vil arbejde for stærekasser

FART: Justitsminister Lars Barfoed (K) vil arbejde for at indføre permanente stærekasser i hele landet. Samtidig har DTU Transport nu offentliggjort en positiv evaluering af stærekasseforsøget.
Fakta

Om DTU Transports forsøg med stærekasser:

I perioden fra 16. januar 2009 til 15. januar 2010 gennemførte Rigspolitiet med bistand fra Vejdirektoratet og i samarbejde med Midt- og Vestsjællands Politi samt Nordsjællands Politi et forsøg med ubemandet, stationær ATK (automatisk trafikkontrol) - de såkaldte "stærekasser" - på 10 udvalgte vejstækninger på sjælland i både land- og byområder.

Formålet med forsøget var navnlig at afprøve, hvilken effekt brug af stationær ATK har på gennemsnitshastigheden på vejstrækninger, hvor der erfaringsmæssigt sker relativt mange personskadeulykker.

Rapportens udarbejdelse har været fulgt af en følgegruppe bestående af repræsentanter fra DTU Transport, Transportministeriet, Vejdirektoratet, Rigspolitiet og Justitsministeriet.


Kilde: Justitsministeriet
Justitsminister Lars Barfoed (K) er positivt indstillet over for at anvende alle former for ny ATK-teknologi - de såkaldte stærekasser. Det sagde han i et samråd i Folketingets trafikudvalg mandag.

"Jeg er meget positiv over for at etablere et landsdækkende stationært ATK-system her i landet, og jeg vil arbejde for, at vi gør det," sagde justitsministeren på samrådet.

DTU rapport er positiv
Ministeren var kaldt i samråd to dage før DTU Transport offentliggjorde deres rapport: 'Automatisk hastighedskontrol - vurdering af trafiksikkerhed og samfundsøkonomi'. Rapporten evaluerer et sjællandsk forsøg med ubemandet, stationær ATK og er afgørende for de videre beslutninger om, hvorvidt og hvordan stærekasserne skal opsættes permanent i hele landet.

Rapportens konklusion er overvejende positiv. Den konkluderer, at indførelse af stærekasser viser en klar reduktion af hastigheden og et deraf følgende væsentligt fald i antallet af trafikuheld. Evalueringen baserer sig på erfaringerne fra de ti ATK-standere placeret rundt omkring på Sjælland, men trækker også på udenlandske erfaringer.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024