Centralt trafikuheldsregister kan redde liv

Rådet for Større Færdselssikkerhed kræver central registrering af alle trafikuheld - det kan forebygge trafikdrab og -ulykker.

Vi ville have sparet en masse penge og reddet en masse menneskeliv, hvis vi havde haft et centralt register for tilskadekomne i trafikken.

René la Cour Sell
Direktør for Rådet for Større Færdselssikkerhed

I årevis har trafikforskere, amter og Rådet for Større Færdselssikkerhed efterlyst et centralt system for registrering af tilskadekomne i trafikken.

”Vi ville have sparet en masse penge og reddet en masse menneskeliv, hvis vi havde haft et centralt register for tilskadekomne i trafikken,” siger René la Cour Sell, direktør for Rådet for Større Færdselssikkerhed.

Den centrale registrering, der foregår i dag, hviler på indrapportering fra politiet, og de registrerer kun 20 procent af alle tilskadekomne i trafikken, mens skadestuerne behandler stort set alle trafikuheld. Men det er ikke påkrævet, at de registrerer, hvor uheldene er sket.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024