Dansk produceret bio-brændstof på vej til udlandet

NYHED; En ny type bio-diesel, som vurderes til at være grønnere end 2. generation bio-etanol fra halm, er snart klar. Men producenten gør klar til at sælge det i udlandet.
Hvis politikerne vil have anden generation bio-brændstof, så begynder Daka til oktober at producere bio-diesel af døde dyr og slagteriaffald.
Hvis politikerne vil have anden generation bio-brændstof, så begynder Daka til oktober at producere bio-diesel af døde dyr og slagteriaffald.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta

Sådan produceres bio-diesel:

  • Fedt smeltes fra husdyr og slagteriaffald.
  • Fedtet blandes med træ-sprit som i begyndelsen vil være forsilt, dette kan erstattes  med  træsprit  eller ethanol lavet af  biomasse.
  • Blandingen varmes op i en katalytisk proces. Efter  et døgn  har man bio-diesel. Eneste restprodukt er glycerin, som kan genbruges i den tekniske industri.
  • Der findes allerede et lignende anlæg i det tyske Ruhr-området, som producerer bio-diesel af animalsk fedt med samme metode.
  • Virksomheden bag hedder Eco-motion, og er Dakas samarbejdspartner i projektet med at producere og markedsføre  bio-diesel.

 


Kilde: Daka

"Fyld en tiger på tanken" sagde en reklame en gang. Daka, der forarbejder restprodukter fra landbruget, kan omskrive sloganet til: "Fyld en gris på tanken og spar miljøet for CO2".

Til efteråret står de nemlig klar med en fabrik i Løsning uden for Horsens. Her skal produceres en særlig miljøvenlig bio-diesel, der vurderes til at kunne give både første og anden generation bio-ethanol baghjul, når det gælder om at spare miljøet for CO2.

Bio-dieselen skal laves af animalsk fedt fra slagteriaffald, selvdøde dyr fra landbruget og brugt friturefedt.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024