Heunicke: Regelændring fører til mere cabotage

CABOTAGE: Ifølge transportminister Magnus Heunicke (S) vil regeringens ændring af cabotagereglerne føre til øget cabotage. SF er bekymret.
Ved et samråd i tirsdags skulle transportministeren blandt andet svare på, hvor meget mere cabotage en kommende regelændring vil føre til på de danske veje.
Ved et samråd i tirsdags skulle transportministeren blandt andet svare på, hvor meget mere cabotage en kommende regelændring vil føre til på de danske veje.Foto: ft.dk
{{image:26059:C}}

Regeringen er jo nødt til at følge den anbefaling, som regeringens jurister kommer med. Og hvis de kommer med en klar anbefaling, så skal vi jo følge den. Det mener jeg er helt centralt. Man kan ikke tage en retssag, hvis man står til at tabe den.

Magnus Heunicke (S)
Transportminister
Regeringens nye ændringer af cabotagereglerne vil føre til mere cabotage i Danmark.

Det mener transportminister Magnus Heunicke (S).

"Helt logisk set, så må man vel gå ud fra, at det vil give adgang til flere lovlige cabotagekørsler i Danmark, fordi tom emballage kan give adgang. Jeg tør ikke gisne om antallet. Det ville være ekstremt vanskeligt. Det har vi simpelthen ikke tal for," sagde transportministeren.

Udmeldingen kom på et samråd i tirsdags, som trafikordfører Karsten Hønge (SF) havde indkaldt til. Her ville han afkræve ministeren svar på, hvor mange ekstra cabotageture regelændringen forventes at medføre.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024