ITD: Dam må handle i modulvognsag

LASTBILER: Den nye lokalregering i Slesvig-Holsten trækker delstaten ud af et landsdækkende forsøg med modulvogntog. Et alvorligt knæk for de danske ambitioner, lyder det fra ITD, som opfordrer transportministeren til handling.

Jeg håber, at transportministeren fortsætter sit gode arbejde for at udbrede modulvogntog ved at tage kontakt til Slesvig-Holsten for at tale den danske sag, lige som han har gjort det så udmærket i Berlin og Bruxelles.

Nikolaj Stig Nielsen
Kommunikationschef, ITD
Fakta
Danmark har siden 2008 haft en forsøgsordning, som tillader de 25 meter lange vogntog på udvalgte vejstrækninger. Hensigten er at effektivisere transportsystemet og opnå mere miljøvenlige transporter ved at køre mere gods uden at øge brændstofforbruget tilsvarende.
Det er et kæmpe problem, at Slesvig-Holsten vil bremse mulighederne for at køre modulvogntog i Nordtyskland.

Sådan lyder det nu fra brancheorganisationen for den danske vejgodstransport ITD, som efterspørger politisk handling:

"Jeg håber, at transportministeren fortsætter sit gode arbejde for at udbrede modulvogntog ved at tage kontakt til Slesvig-Holsten for at tale den danske sag, lige som han har gjort det så udmærket i Berlin og Bruxelles," siger kommunikationschef hos ITD Nikolaj Stig Nielsen til Altinget | Transport

Reaktionen kommer efter, at den nye lokalregering i Slesvig-Holsten har besluttet at trække den nordtyske delstat ud af det landsdækkende tyske forsøg med modulvogntog. Det betyder i praksis, at de danske vogntog stort set ikke længere kan få adgang til de tyske motorveje.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024