Sønderjysk motorvej: R sætter foden på bremsen

NYHED: R vil have svar fra ministeren efter Danmarks Naturfredningsforening har fremlagt kritik af et motorvejsprojekt i Sønderjylland.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Vi håber, at landspolitikerne vil se nøjere på baggrundsundersøgelserne for projektet. Amtspolitikerne forelskede sig i en motorvejsløsning og blev blinde over for de andre muligheder. Det er særligt forstemmende, at to rapporter fra henholdsvis Cowi og Rambøll viser, at det samfundsøkonomisk bedre vil kunne betale sig at udbygge det eksisterende vejnet.

Torkild T. Todsen
Danmarks Naturfredningsforening

De Radikales trafikordfører Martin Lidegaard ærgrer sig over, han ikke kunne være til stede på sidste møde i Folketingets trafikudvalg.

Danmarks Naturfredningsforening var mødt op for at fremlægge en række kritikpunkter mod planerne om en motorvejsstrækning mellem Kliplev og Sønderborg, som de frygter vil skade et Natura 2000-område ved Hostrup Sø. Foreningen mener, at man i stedet skal udbygge det eksisterende vejnet.

Martin Lidegaard har kun hørt mundtlige referater fra mødet - og han er foruroliget om projektet, som staten har overtaget fra Sønderjyllands Amt på grund af kommunalreformen.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024