Tesfaye om adgangskrav til epx: Det er et kardinalpunkt, at man skal kunne komme ind med en bestået afgangsprøve

Hvorfor skal der være forskellige adgangskrav til epx, hhx og stx? Hvordan kan man sikre kvaliteten på de almene gymnasier, der rammes af nedskæringer? Og hvilke partier skal med i en aftale? Undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) giver svar på en række spørgsmål, der står tilbage efter tirsdagens pressemøde.

Mattias Tesfaye vil indkalde partierne til forhandlinger efter efterårsferien, siger han.
Mattias Tesfaye vil indkalde partierne til forhandlinger efter efterårsferien, siger han.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Mattias Tesfaye, hvad er årsagen til, at regeringen vil give adgang til epx til alle, der består folkeskolens afgangsprøve, frem for at sætte karakterkravet til 4?

"Det er vigtigt for os, at har du bestået folkeskolens afgangsprøve, så står døren åben til dit lokale gymnasium. Det er ikke sikkert, at den står åben til stx, men den er åben til gymnasiet. Og derfor er det et kardinalpunkt for os."

Det vækker bekymring for det faglige niveau, både i forhold til at gøre uddannelsen attraktiv og i forhold til, om de unge kan blive klædt på til de uddannelser, de skal fortsætte på efter epx. Hvad siger du til den bekymring?

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024