Jens Meilvang
spørger
Rasmus Stoklund

Hvorfor anses det nødvendigt at registrere en lejer/låner af en bil som bruger heraf, når rådigheden er baseret på en lejekontrakt?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Transportudvalget, Spørgsmål 479

I bekendtgørelse om registrering af køretøjer er der fortsat lagt op til, at alle, der har rådighed over et køretøj i mere end 30 dage, skal registreres som bruger i DMR (motorre­gistret), uanset hvordan rådigheden er opstået. Formålet med bestemmelsen er at sikre kendskab til, hvem der har rådighed over køretøjet. Det gælder altså uanset, om der er tale om rådighed som følge af en lejekontrakt. Vil ministeren oplyse, hvorfor det anses nødvendigt at registrere en lejer/låner af en bil som bruger heraf, når rådigheden er base­ret på en lejekontrakt, der iht. anden særlovgivning i form af udlejningsbekendtgørelsen er underlagt opbevaringspligt i 5 år?

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024