Droppede opgaver fører til fyringer i to ud af tre berørte styrelser under Transportministeriet

Både Vejdirektoratet og Bygningsstyrelsen har afskediget medarbejdere for at nedbringe antallet af årsværk som følge af regeringens finanslovsforslag. Færdselsstyrelsen forventer at kunne klare sig igennem spareøvelsen med omplaceringer og naturlig afgang.  

Vejdirektoratet skal næste år af med syv årsværk og har allerede afskediget medarbejdere, oplyser Transportministeriet. 
Vejdirektoratet skal næste år af med syv årsværk og har allerede afskediget medarbejdere, oplyser Transportministeriet. Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Regeringens forslag om opgavebortfald i staten fører til fyringer i to ud af tre berørte styrelser under Transportministeriet. 

Det oplyser Transportministeriet til Altinget.

De tre styrelser Vejdirektoratet, Bygningsstyrelsen og Færdselsstyrelsen skal som følge af de droppede statslige opgaver og effektiviseringer, som regeringen foreslår i sit udspil til næste års finanslov, samlet nedbringe antallet af årsværk med 56 fra næste år.

Her forventer kun Færdselsstyrelsen, der skal skære 40 årsværk, at nå i mål uden direkte afskedigelser.

I stedet vil styrelsen benytte omplaceringer og naturlig afgang. 

Både Bygningsstyrelsen og Vejdirektoratet, der skal nedbringe antallet af årsværk med henholdsvis 11 og syv, har til gengæld allerede afskediget medarbejdere.

"Bygningsstyrelsen har tilbudt omplacering, aftalt frivillig fratræden og gennemført afskedigelse. (...) I Vejdirektoratet er opgavebortfaldet håndteret ved  afskedigelser, naturlig afgang, ved ikke at forlænge tidsbegrænsede ansatte, og ved nedsat arbejdstid," skriver ministeriet. 

Både Bygningsstyrelsen og Vejdirektoratet har tilbudt de afskedige medarbejdere hjælp til at finde nye jobs gennem såkaldte outplacementforløb.  

Læs også

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024