Martin Lidegaard
 svarer 
Thomas Danielsen

Kan det statslige tilskud til DSB på godt 3 milliarder kroner årligt fjernes indenfor få år?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Finansudvalget, Spørgsmål 200

Deler ministeren DSB's administrerende direktørs vurdering om, at det statslige tilskud til DSB på godt 3 milliarder kroner årligt kan fjernes indenfor få år? Der henvises til artiklen "Skal politikerne fjerne statens tilskud til DSB eller gøre det billigere at tage toget?”, bragt i Jyllands-Posten 28. januar 2024, og svar på FIU alm. del - spørgsmål 176.

Svar fra onsdag den 15. maj 2024

Regeringen vil sammen med DSB igangsætte en analyse af DSB’s økonomi med det formål at belyse mulige effektiviseringer, som ligger ud over dem, som DSB allerede planlægger.

EU-lovgivningen lægger op til, at togtrafikken i fremtiden skal udbydes. Regeringen igangsætter derfor en analyse af sektoren, som kan danne grundlag for et udbud.

Når sektoranalysen er gennemført, vil der kunne tages politisk stilling til det fremtidige udbud.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024