Ministeriet sætter udbudsrunde på standby

TEST: Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) har valgt at udskyde en planlagt udbudsrunde af it-systemet til de nationale test og digitale afgangsprøver. Fornuftigt, mener ekspert.
Per Bang Thomsen
Fakta

Om den nuværende drift af testsystemet:

UNI•C skal stå for drift og videreudvikling af det tekniske grundlag for testene til og med skoleåret 2012/2013.

I overensstemmelse med Finansministeriets forslag besluttede Ministeriet for Børn og Undervisning i 2010, at placeringen af ansvaret for den tekniske løsning efter skoleåret 2012/2013 skal afgøres ved et offentligt EU-udbud.


Kilde: Rigsrevisionen (februar 2012)
De nationale test og digitale afgangsprøver går en uvis fremtid i møde, efter børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) har udskudt at sende det bagvedliggende it-system i udbud.

Det var ellers planen, at systemet skulle være sendt i offentligt udbud i løbet af 2012. Men ifølge Tine Bak, kontorchef hos Kvalitet- og Tilsynsstyrelsen, har ministeren nu valgt at udskyde udbudsrunden i mindst et år. Det skyldes, at man først vil afvente den evaluering af de omstridte nationale test og digitale afgangsprøver, som efter planen skal finde sted i 2013. Først der ved man, hvad der kommer til at ske fremadrettet.

"Derfor vil det være smart først at lave evalueringen, før vi sender systemet i udbud," siger Tine Bak til Altinget | Uddannelse.

Stadigvæk kontroversielt
Det var den forhenværende undervisningsminister Tina Nedergaard (V), der i 2010 besluttede, at de tekniske dele af systemet skulle sendes i såkaldt EU-udbud inden skoleåret 2013/2014, hvor den nuværende kontrakt udløber. Dengang var det stadigvæk rådgivningsvirksomheden COWI, der sammen med underleverandøren @ventures stod for at udvikle og styre it-systemet.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024