Presset på lærerne stiger

ANALYSE: Med KL's melding om, at lærernes arbejdstidsaftaler skal skrottes, er presset på Danmarks Lærerforening taget til. Og intet tyder på, at hverken kommunerne eller regeringen vil give sig i sagen.
Per Bang Thomsen

Spørgsmålet bliver så, om Danmarks Lærerforening vil give sig, eller om de rent faktisk tør sætte handling bag det reform-oprør, som Anders Bondo Christensen truede med på foreningens årskongres tidligere på måneden. Fra politisk side tror man dog ikke, at det når så langt. Her er analysen, at det vil blive noget nært umuligt for lærerforeningen at forklare danskerne, at lærerne gør oprør, fordi de ikke vil tilbringe mere tid sammen med eleverne.

Altinget | Uddannelse

Efter flere måneders trippen om den varme grød valgte Kommunernes Landsforening (KL) onsdag at melde klart ud i debatten om tilrettelæggelsen af lærernes arbejdsdag: De nuværende arbejdstidsaftaler på folkeskoleområdet skal skrottes, og det skal fremover være op til de enkelte skoleledere at planlægge lærernes arbejdsdag.

"Det er dybt indgribende i den lokale ledelsesret, at anvendelsen af lærernes arbejdstid tilrettelægges i aftaler. Og det blokerer for skolernes handlerum til at udvikle og forny undervisningen," skrev KL-formand Erik Nielsen (S) og Michael Ziegler (K), formand for KL's løn- og personaleudvalg, i en fælleskronik i Morgenavisen Jyllands-Posten.

Meldingen blev af flere fortolket som foreningens konkrete krav til de kommende overenskomstforhandlinger, der skal forhandles på plads i begyndelsen af 2013. De vil dog først blive præsenteret i begyndelsen af december, men der skal ske en mindre revolution i landets kommuner, hvis ikke de konkrete forhandlingskrav kommer til at flugte med budskabet fra kronikken:

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024