Folkeskolelærere skal fortsat kunne tale dansk

ARBEJDE: Danske skoleledere skal fortsat kunne afvise lærere fra andre EU-lande, hvis de ikke taler godt nok dansk. Det mener Europa-Parlamentet, som netop har stemt om det omstridte anerkendelsesdirektiv. Danmarks Lærerforening jubler.
Per Bang Thomsen

Det er indlysende, at man som skoleleder skal kunne afvise udenlandske lærere, hvis de ikke kan tale dansk.

Birgitte Birkvad
Leder af Danmarks Lærerforenings Bruxelles-kontor
Danske skoleledere skal fortsat kunne sortere udenlandske lærere fra, hvis de under ansættelsessamtalen vurderer, at de ikke er godt nok hjemme i de danske gloser og bøjninger.

Det mener medlemmerne af Europa-Parlamentets Indre Markedsudvalg, som onsdag stemte om det omstridte anerkendelsesdirektiv i Bruxelles.

Målet med direktivet er at smidiggøre arbejdskraftens frie bevægelighed på tværs af unionens grænser. Og ifølge det oprindelige udspil fra Europa-Kommissionen skulle manglende sprogkundskaber ikke længere skulle være en barriere, hvis man som lærer ville søge et job i et andet EU-land.

Men det afviste udvalgsmedlemmerne, som blandt andet tæller den socialdemokratiske europaparlamentariker Christel Schaldemose.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024