Hjort og Haarder ikke til at hugge og stikke i

SAMRÅD: Tirsdagens samråd om arbejdsmiljøet på skolerne gav ikke anledning til nye initiativer på området.
"Arbejdsmiljøloven fungerer perfekt," erklærede Claus Hjort Frederiksen på tirsdagens samråd om arbejdsmiljøet på skolerne.
"Arbejdsmiljøloven fungerer perfekt," erklærede Claus Hjort Frederiksen på tirsdagens samråd om arbejdsmiljøet på skolerne.Foto: Altinget/Rasmus Nielsen
Anders Agner Pedersen

Arbejdsmiljøloven fungerer perfekt. Det ville jo svare til, at man sagde, at færdselsloven ikke fungerer, fordi der hver dag er nogen, der bliver kørt over.

Claus Hjort Frederiksen
Beskæftigelsesminister, Venstre
Tirsdag var beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) og undervisningsminister Bertel Haarder (V) kaldt i samråd i Folketingets Uddannelsesudvalg. Samrådet var indkaldt af Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen, som blandt andet gerne ville have de to ministre til at forholde sig til arbejdsmiljøet på de danske skoler. Et arbejdsmiljø, som flere steder langtfra er godt nok, og som derfor har udløst røde smileyer. Men hverken Hjort eller Haarder ville danse efter oppositionens pibe.

"I 2005 gennemførte regeringen arbejdsmiljøreformen. Og jeg er meget tilfreds med den reform. Den har været med til at finde skoler, hvor der er problemer," lød det blandt andet fra Claus Hjort Frederiksen i den indledende redegørelse.

Haarder enig med Hjort
Undervisningsministeren erklærede sig enig med sin ministerkollega. Han mindede om, at der var flere penge end længe til skolerne, og så fik den seneste tids intense debat om forholdene på skoletoiletterne et par ord med på vejen.

"Toiletdebatten skal tage en mere konstruktiv drejning," opfordrede Bertel Haarder som afslutning på sin redegørelse.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024