Uddannelser bliver bevaret på Sjælland

REGION: De mellemlange videregående uddannelser skal fortsætte i Nykøbing Falster efter pres fra politikere og utilfredse borgere. Bertel Haarder (V) afventer sin endelige beslutning.
Det vil fortsat være muligt at blive uddannet til sygeplejerske i Nykøbing Falster. Der var tale om, at skolen skulle lukkes, men sådan bliver det ikke alligevel.
Det vil fortsat være muligt at blive uddannet til sygeplejerske i Nykøbing Falster. Der var tale om, at skolen skulle lukkes, men sådan bliver det ikke alligevel.
Anders Heissel

Efter pres fra Christiansborg-politikere, regionsrådet i Sjælland og flere end 26.000 underskrifter fra bekymrede borgere bliver uddannelsen til blandt andet sygeplejerske i Nykøbing Falster fastholdt.

Det siger formanden for bestyrelsen på University College Sjælland, Hans Stige.

"Vi har lyttet til regionsrådet og andre protester og er derfor kommet med nogle justeringer. Nu vil vi ikke længere kun spare os ud af det, men lave en kombination af besparelser og andre tiltag," siger Hans Stige.

Med fald i antallet af studerende og dermed færre penge til uddannelserne til blandt andet lærer, sygeplejerske og pædagog har University College Sjælland været nødt til at lukke for uddannelserne i flere byer på Sjælland.

Det var ikke for sjov, vi kom med det oprindelige forslag, men fordi vores økonomi sagde, at vi var nødt til at gøre et eller andet. Men nu har regionsrådet givet os tilsagn om hjælp med bygninger og praktikpladser, og derfor har vi fundet en anden løsning.

Hans Stige
Bestyrelsesformand, University College Sjælland

Politisk pres
Det oprindelig oplæg var at lukke uddannelserne i Holbæk, Haslev og Nykøbing Falster, men både fra politikere fra Christiansborg og senest Regionsrådet i Sjælland har der lydt protester mod beslutningen af frygt for, at yderområderne ville tabe i kampen om at tiltrække studerende og dermed arbejdskraft.

Desuden fik Regionsrådet i Sjælland forud for regionsrådsmødet i aftes 26.843 underskrifter fra bekymrede borgere fra Lolland og Falster.

"Det var ikke for sjov, vi kom med det oprindelige forslag, men fordi vores økonomi sagde, at vi var nødt til at gøre et eller andet. Men nu har regionsrådet givet os tilsagn om hjælp med bygninger og praktikpladser, og derfor har vi fundet en anden løsning," siger Hans Stige.

Bestyrelsen står bag forslaget
Planen er derfor at fastholde de fire campusser i Roskilde, Slagelse og Næstved, men i stedet for at lægge den fjerde i Vordingborg kommer det til at hedde Campus Storstrøm, og det betyder, at både uddannelser i Vordingborg og Nykøbing Falster fastholdes.

Haslev som uddannelsesinstitution nedlægges, mens Holbæk fastholdes indtil videre, fordi der ikke er bygninger i Roskilde, men lukkes på sigt.

Forslaget er ikke endeligt besluttet af den samlede bestyrelse i University College, der skal tage stilling forslag fra formanden den 12. december, men ifølge Altinget.dks oplysninger står bestyrelsen bag forslaget.

Bertel Haarder afventer
Regionsrådet i Sjælland har kun høringsret og den endelig beslutning ligger hos undervisningsminister Bertel Haarder (V). Men han vil vente, til bestyrelsen for University College Sjælland har taget sin beslutning den 12. december. 

"Når regionsrådet foreslår ændringer gør det mig endnu mere tilbageholdende med at komme med udtalelser. Den endelige beslutning lander på mit bord, og så er det min forplitigelse til at sikre, at der en rimelig uddannelsedækning og samtidig rimelige uddannelsemiljøer, for det er de to ting, der skal vejes op mod hinanden. Men det er jeg også sikker på, at betyrelsen ved," siger Bertel Haarder til Altinget.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bertel Haarder

Fhv. MF og minister (V)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1970)

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024