Anders Bondo: Stadig frustration over karakterskalaen

NYHED: Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, ser stadig frustrationer over den nye karakterskala blandt lærerne.
Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, mener, at der vil gå 10 år, før den nye karakterskala fuldt implementeret.
Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, mener, at der vil gå 10 år, før den nye karakterskala fuldt implementeret.
Anders Heissel

Mange lærere er stadig frustreret over det store spring fra 4 til 7. Der burde ligge noget imellem.

Anders Bondo Christensen
Formand for Danmarks Lærerforening

Springet fra en 13-skala til en 7-skala er ikke forløbet uden problemer blandt lærerne. Og der er stadig lærere, der ikke kan forlige sig med de store "huller", der er i den nye skala.

Det siger Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, efter en undersøgelse lavet for Altinget viser, at kun knap halvdelen af danskerne har styr på den nye karakterskala.

"Jeg er overrasket over, at 48 procent forstår den, for mange i uddannelsesverdenen er den stadig ny. Mange lærere er stadig frustreret over det store spring fra 4 til 7. Der burde ligge noget imellem," siger Anders Bondo.

Lærerne ikke hørt nok
Og skalaen havde mulighed for at se anderledes ud, hvis lærerne var blevet hørt mere inden skalaen blev belsuttet.

"Man var ikke nok i dialog med lærerne på de forskellige uddannelsesinstitutioner, der skal bruge den. Der kom mange konstruktive forslag, som ikke blev brugt i tilstrækkeligt omfang. Gymnasielærererne havde eksempelvis et forslag om at revidere den gamle skala i stedet for en helt ny, og det kunne man godt have lyttet til mere til," siger Anders Bondo Christensen.

Uforståeligt for mange
Han forudser, at der vil gå 10 år, før skalaen er fuldt implementeret.

"Folk i almindelighed vil stadig bruge den gamle skala, for det er stadig nyt og uforståeligt for mange, hvis man får 7 eller 10. Vi kan dog ikke skifte skala hele tiden, så vi må få det bedste ud af den, vi nu har fået," siger Anders Bondo Christensen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024