Lærere og skoler får mere magt over elevplaner

NYHED: Regeringens monsterudvalg foreslår blandt andet, at ansvaret for elevplanerne rykkes tættere på eleven. Både Socialdemokraterne og Danmarks Lærerforening er begejstret.
Lærere og skoler får mere ansvar for, hvad der skal stå i elevplanerne, foreslår regeringens såkaldte "monsterudvalg" i ny rapport, der kommer i dag torsdag.
Lærere og skoler får mere ansvar for, hvad der skal stå i elevplanerne, foreslår regeringens såkaldte "monsterudvalg" i ny rapport, der kommer i dag torsdag. Foto: colourbox.com
Anders Heissel

Det virker meget bureaukratisk, at man i dag skal forholde sig i til alle fag i elevplanen. Det laver forslaget om på, og det bakker vi selvfølgelig op om.

Dorte Lange
Formand for Skole- og uddannelsespolitisk udvalg i Danmarks Lærerforening
Fakta

Derfor hedder det "monsterudvlaget":

Gymnasielærernes formand, Gorm Leschly, kaldte i et debatindlæg gymansiets bureaukrati for et monster. Undervisningsminister Bertel Haarder (V) sagde efterfølgende, at monsteret skulle bekæmpes og inviterede blandt andre Gorm Leschly med i et afbureaukratiseringsudvalg, som så fik øgenavnet monsterudvalget. Siden har udvalget under folkeskolen også fået navnet.

Fremover vil det være op til den enkelte skole og lærer, hvad der skal stå i elevplanen.

Sådan lyder et af de mere vidtgående forslag fra regeringens monsterudvalg, der i dag torsdag kommer med sin længe ventede rapport om afbureaukratisering af folkeskolen.

Gruppen bag rapporten blev sat i gang af undervisningsminister Bertel Haarder (V) i januar 2008 og fremlægger nu en vifte af forslag til afbureaukratisering, som forligspartierne (VKO og S) skal drøfte efter sommerferien. Og rapporten kommer blandt andet ind på, hvordan reglerne for de stærkt kritiserede elevplaner kan ændres.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024