Private virksomheder overtager folkeskolen

FOLKESKOLEN: Offentlig-private partnerskaber har vundet frem på folkeskoleområdet. Og den udvikling ser ud til at fortsætte de kommende år.
Endnu få offentlig-private partnerskaber på folkeskoleområdet, men interessen i kommunerne er stigende.
Endnu få offentlig-private partnerskaber på folkeskoleområdet, men interessen i kommunerne er stigende.Foto: colourbox.com
Anders Agner Pedersen

Jeg kan sagtens mærke interessen fra andre kommuner, som gerne vil høre om vores skole. Vi har en del besøgende. Det er både skoleledere og kommunaldirektører. Men også fagpolitikere. Typisk har vi en 3-4 hold gæster her om måneden.

Ole Vestenaa
Skoleinspektør, Vildbjerg Skole
Normalt er folkeskolen et område, som kommuner står for driften af. Men sådan er det ikke nødvendigvis mere. I øjeblikket er der nemlig gang i en udvikling på folkeskoleområdet, hvor private virksomheder overtager driften af skolerne i samarbejde med kommunerne. En fordel for virksomhederne, fordi de tjener penge på samarbejdet. Og en fordel for kommunerne, fordi de slipper for at stå for driften af skolerne.

Over for Altinget.dk bekræfter KL, at der i de seneste par år er sket en udvikling, hvad angår offentlig-private partnerskaber på folkeskoleområdet.

Flere kommuner finder OPP interessant
"Der er en række kommuner, som har vist interesse for OPP - ikke mindst på skoleområdet. Og vi modtager for tiden en del opkald om OPP fra kommunerne. Umiddelbart lyder det meget realistisk, hvis 8-10 kommuner går med mere eller mindre konkrete overvejelser," siger Jakob Scharf, der er projektleder i KL, med særligt kendskab til offentlige private partnerskaber.

Offentlig-private partnerskaber (OPP) er ikke noget nyt fænomen i Danmark. Der findes talrige eksempler på kommuner, der har opført sportshaller, musikhuse eller multiarenaer som OPP-samarbejde.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024