Forslag om behandlingsgaranti for svage skolebørn

SAMRÅD: Undervisningsminister Bertel Haarder (V) afviser dårlige forhold i specialundervisningen, og er åben for Socialdemokraternes forslag om diagnose- og behandlingsgaranti.
Bertel Haarder kaldte på et samråd tirsdag regeringens politik på specialundervisningsområdet for "velsignelsesrig".
Bertel Haarder kaldte på et samråd tirsdag regeringens politik på specialundervisningsområdet for "velsignelsesrig".Foto: colourbox.com
Anders Heissel

Der er konkrete eksempler på, at kommunerne ikke lever op til undervisningspligten og at børn dermed ikke får det, de har krav på. Det er uacceptabelt, så hvorfor ikke indføre diagnosegaranti og en behandlingsgaranti på tre måneder?

Christine Antorini
Uddannelsesordfører for Socialdemokraterne
Fakta

Fakta om specialundervisning:

Antallet af elever, der modtager specialundervisning, udgør 8,4 procent af alle skoleelever. Det svarer til 49.441 ud af knap 600.000 elever.

4,6 procent af eleverne går i specialklasser i hjemskolen eller på specialskoler, og 3,2 procent modtager støtte i normalklasserne. Oveni kommer 0,5 procent, der har deres skolegang i dagbehandlingstilbud og behandlingshjem.

Kommunernes udgifter til specialundervisning viser en stigning fra 2,9 mia. kr. i 2000 til 4,7 mia. kr. i 2008, eller en stigning på 62 procent i 2010-priser.


Kilde: uvm.dk

Der er aldrig brugt så mange penge på specialundervisning som i dag, og ikke tidligere har så mange børn fået hjælp.

Med de argumenter fejede undervisningsminister Bertel Haarder (V) alle beskyldninger om besparelser og dårlige forhold i specialundervisningen af bordet ved et samråd tirsdag.

"Udviklingen giver ikke grundlag for at konkludere, at kommunerne ser stort på folkeskoleloven. Derimod tyder alle oplysninger på, at der sker en udbygning af kommunernes specialundervisning," sagde Bertel Haarder på samrådet.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024