Haarder afviser at røre ved friskoleloven

FRISKOLER: Københavns Kommune vil gerne tvinge privat- og friskolerne til at tage et større socialt ansvar. Men Bertel Haarder afviser at ændre loven.
Friskolerne kører på frihjul i forhold til at tage en del af de sociale ansvar, mener Bo Asmus Kjeldgaard (SF), skoleborgmester i København. Men Bertel Haarder vil ikke lave reglerne om.
Friskolerne kører på frihjul i forhold til at tage en del af de sociale ansvar, mener Bo Asmus Kjeldgaard (SF), skoleborgmester i København. Men Bertel Haarder vil ikke lave reglerne om.Foto: colourbox.com
Anders Heissel

Vi kan ikke lide, at friskolerne bare kører på frihjul, og at de ressourcestærke bare samler sig på bestemte skoler. Det er ikke godt, hverken for de ressourcestærke eller de andre.

Bo Asmus Kjeldgaard (SF)
Børne- og ungdomsborgmester i København
Fakta
Der findes 54 frie grundskoler i Københavns Kommune. Cirka 25 procent af alle københavnske elever går i friskole - eller cirka dobbelt så meget som landsgennemsnittet. 

Kilde: Københavns Kommune

Hvis den københavnske folkeskole skal blive bedre, skal byens privat- og friskoler tvinges til at tage en del af problembørnene.

Det mener Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns Kommune, der har bedt undervisningsminister Bertel Haarder (V) om at lave reglerne om, så friskolerne ikke længere selv må bestemme, hvilke elever de tager.

Men den form for tvang vinder ikke gehør hos Bertel Haarder, der afviser at røre ved friskole-loven.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024