Bertel Haarder vil stramme mobilregler i skolen

FOLKESKOLEN: Undervisningsministeren vil skærpe ordensreglerne i folkeskolen, så en elev kan få konfiskeret sin telefon i flere dage. De Radikale og eleverne kalder stramningen alt for vidtgående.
Mobilsnak i timen skal koste hårdere sanktioner, mener Bertel Haarder.
Mobilsnak i timen skal koste hårdere sanktioner, mener Bertel Haarder.Foto: colourbox.com
Anders Heissel

Skolen mangler på mange måder sanktioner, og det er ikke en streng nok sanktion, hvis man sms'er i timen, får telefonen konfiskeret og får den tilbage, når undervisningen er forbi.

Bertel Haarder (V)
Undervisningsminister

Hvis en elev i folkeskolen fremover får konfiskeret sin mobiltelefon i timen, skal skolen have mulighed for at beholde telefonen i flere dage. I dag skal skolen aflevere telefonen tilbage til eleven, når vedkommende får fri, men det vil Bertel Haarder (V) stramme op på.

Det sker som direkte konsekvens af en afgørelse for nylig fra Folketingets Ombudsmand, der i en konkret sag udtalte sig imod en skole, der havde beholdt telefonen til dagen efter.

"Jeg konstaterer, at ombudsmanden siger til ministeriet, at som loven er skruet sammen i øjeblikket, er der ikke hjemmel til at tillade, at skolen konfiskerer eksempelvis en mobiltelefon og beholder den ud over skoletiden. Vi overvejer på den baggrund at ændre loven, fordi skolerne i højere grad skal have mulighed for at konfiskere effekter fra fritiden som misbruges i skoletiden," siger Bertel Haarder.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024