KL: Bertel opgør timetal på en gammeldags måde

FOLKESKOLEN: Kommunerne afviser, at flere elever er røget under minimumstallet. Haarder ser det bare på en gammeldags facon, siger KL.
Anders Heissel

Det væsentlige er, at om eleverne får den undervisning, de skal have. Og det gør de. Jeg anerkender derfor ikke undersøgelsen.

Jørn Sørensen (R)
Formand for KL's Kultur- og Børneudvalg

Selv om de danske elever får flere undervisningstimer, er der alligevel flere elever, der ikke får minimumstimetallet i flere fag, konkluderede en ny undersøgelse fra UNI-C i sidste uge.

Men den er baseret på en gammeldags opgørelsesmetode, og eleverne får derfor de timer, de skal have, siger Jørn Sørensen, formand for KL's Børne- og Kulturudvalg.

"Mange skoler registrerer ikke timer i eksempelvis klassens time eller kristendom, men indruller dem i dansk eller historie. De lægger altså undervisningen i nogle større blokke for at få mere ud af undervisningen. Hvis man underviser en dag om ugen i kristendom, bliver det meget usammenhængende og er en gammeldags måde at tænke undervisning på," siger Jørn Sørensen.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024