Nedergaard: Naturfagenes succes skal starte i folkeskolen

NATURFAG: Manglen på naturfagslærere i gymnasiet skal blandt andet løses ved at sætte ind i folkeskolen, mener Tina Nedergaard (V).
Anders Heissel

Jeg tror kun på den hårde vej og den langsigtede løsning, nemlig at vi skal have fat allerede i folkeskolen og skabe interessen der.

Tina Nedergaard (V)
Undervisningsminister

Sæt universitetsuddannede ind som lærere i gymnasiet, og sæt ind allerede i folkeskolen med interessen for naturfag.

Det er løsningerne på manglen på gymnasielærere i naturfag, siger undervisningsminister Tina Nedergaard (V). Reaktionen kommer, efter at en ny undersøgelse, som blandt andet Gymnasieskolernes Rektorforening står bag, og som viser, at mens 500 gymnasielærere i fysik og matematik vil gå på pension de kommende år, vil langt færre blive nyuddannet i de naturvidenskabelige fag.

"Det giver sig selv, at vi skal have gymnasielærere nok i gymnasieskolen, og derfor opgraderede vi også på pædagogikum for år tilbage. Men det er klart, at det et noget, som jeg fortsat har bevågenhed på," siger Tina Nedergaard.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024