Nedergaard vender på en tallerken

FOLKEOPLYSNING: Undervisningsminister Tina Nedergaard har skiftet mening og trækker tidligere forslag om at give kommunerne mulighed for at sænke tilskud til lokaleleje til folkeoplysningens aktiviteter tilbage. Aktører og samtlige partier ånder lettet op.
Foto: Mette Wraae Hansen/Altinget.dk

Massiv kritik af et forslag om differentieret lokaletilskud fra kommunerne til folkeoplysningens aktiviteter har tvunget undervisningsminister Tina Nedergaard (V) til et radikalt holdningsskifte. Hun tager dermed sit forslag om øget frihed til kommunerne af bordet.

"Jeg har regulært ændret mening på baggrund af god rådgivning, og derfor overvejer vi, hvordan vi bedst imødekommer kommunerne, så rammerne for folkeoplysningen forbedres. Derfor bliver dette punkt ikke en del af det kommende lovforslag," sagde Tina Nedergaard ved et samråd tirsdag.

Folkeoplysningsudvalgets forslag har mødt bred kritik og især Dansk Ungdoms Fællesråd, DUF, har været bekymrede for konsekvenserne af kommunernes øgede frihed. Blandt Folketingets partier har bekymringen også været udtalt, og samtidig frygter Tina Nedergaard for KL's reaktion, hvilket altså har fået undervisningsministeren til at skifte holdning.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024